Літня школа з програмування ОНАХТ 2019

Одеська національна академія харчових технологій, незважаючи на свою назву, готує фахівців з найрізноманітніших спеціальностей. Вже декілька років ОНАХТ є одним із лідерів Одеського регіону в підготовці фахівців з IT-технологій.

Свідченням цього є призові місця наших студентів в різноманітних олімпіадах та хакатонах. ОНАХТ неодноразово ставала локацією всеукраїнських та міжнародних змагань з програмування та розробки ігор.

Викладачі ОНАХТ готують до майбутніх IT-професій не лише студентів, а й в рамках профорієнтаційних заходів піклуються про комп’ютерну грамотність школярів. Цього року одним із таких заходів стала Літня школа з програмування для школярів, що проходила в ОНАХТ з 12 по 23 серпня.

Метою школи було надання школярам можливості отримати перше знайомство з ІТ-професіями, базові знання з алгоритмізації та програмування мовою С++, проявити свою майстерність у мистецтві розробки алгоритмів та написанні програм, підвищити якість навчання з дисциплін, які передбачають програмування й алгоритмізацію у навчальних закладах, сприяти підготовці учнів до навчання за ІТ-напрямом.

В школі прийняли участь 27 учнів 1-11 класів шкіл Одеси (Приморський ліцей, Юридичний ліцей, Економічний ліцей, НВК №13, ЗОШ №26, №50, №40, №16, №80, №61, №69). Викладачі були приємно вражені рівнем знань школярів.

За період роботи Літньої школи з програмування цього року для учасників були проведені екскурсії до «Лабораторії мехатроніки і робототехніки #MiRONAFT FabLab», лабораторій «Музей обчислювальної техніки», «3D моделювання та комп’ютерної графіки», «Науково-дослідної лабораторії мікробіологічніх досліджень ім. О.А. Кириленко», «Лабораторії сенсорного аналізу», «Науково-дослідної лабораторії оцінки якості води», лабораторії «Розробка ігор та інтерактивних медіа в віртуальній та доповненій реальності». Такі екскурсії дозволили школярам більш детально познайомитися з академією цілком та з окремими спеціальностями зокрема.

Кожен із тематичних днів Літньої школи з програмування розпочинався лекцією з основ алгоритмізації та мови програмування С++ у мультимедійній аудиторії. Далі учасники виконували практичні завдання в лабораторіях обчислювальної техніки з допомогою онлайн компілятора С++. Працювали зі школярами провідні викладачі – доц. кафедри ІТтаКБ Антонова А.Р. та асистент кафедри ІТтаКБ Снігур Т.С.

Після проходження 10 днів занять Літньої школи з програмування ОНАХТ 2019 учасники отримали сертифікати з докладним планом вивчених тем та пам’ятні сувеніри. Сертифікати були вручені проректором з НП та НР ОНАХТ Трішиним Ф.А. на церемонії закриття літньої школи з програмування.