Проведення фіналу Всеукраїнської командної олімпіади з програмування в нашій академії

З 8 по 10 жовтня 2019 року  у нас пройде III (фінальний) етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування серед другої групи університетів за форматом міжнародної олімпіади з програмування ACM ICPC.

Представники вузів України всіх рівнів акредитації, шкіл, ліцеїв були запрошені до участі у змаганні, до нас приїдуть представники Запоріжжя, Вінниці, Львова, Харкова, Чернівців, Києва, Миколаєва, Дніпра і багатьох інших міст.

Визначення переможців буде проводиться в 5 номінаціях: група педагогічних вузів, група економічних вузів, група природничих вузів, група коледжів, шкільний дивізіон. Результати фіналу є досить важливими, тому боротьба між учасниками олімпіади буде за традицією дуже запеклою. Кількість гравців у команді визначено регламентом олімпіади — рівно 3 (якщо їх не буде, команда знімається зі змагань).

Командам буде запропоновано для вирішення 12 завдань різної складності, тривалість змагань — 5 годин без перерви. Це досить суворе випробування. Всі рішення відправляються для перевірки на сервери змагання, їх перевірка здійснюється автоматично через Інтернет з використанням online системи проведення олімпіад ejudge, що виключає будь-яке зовнішнє втручання в оцінювання результатів. Суперництво в подібних змаганнях дуже жорстке, учасникам необхідно буде показати найкращі якості, які властиві програмістам.

Змагання пройдуть на базі обчислювального центру ОНАХТ на Дворянській, 1/3, оснащеному продуктивними комп’ютерами з високошвидкісним доступом до мережі Інтернет. Побажаємо ж успіху учасникам фіналу Олімпіади з програмування — майбутнім айтішникам нашої країни!