Семінар в Одеському технічному коледжі по правилам написання наукових статей

Написання наукових статей в даний час — досить велика праця, причому знань по своїй галузі вже недостатньо.

Необхідні навички правильного викладу матеріалу, знання про наукометричні бази, про правила правильного складання списку цитованої літератури та про багато іншого.

Не випадково сьогодні про вченого судять по його індексу цитованості, по тому, наскільки він відомий в науковому світі серед колег.

Тому цілком закономірно викладачі Одеського технічного коледжу ОНАХТ (електронно-холодильне відділення, циклова комісія комп’ютерних технологій і програмної інженерії) звернулися з проханням до начальника координаційного центру видання наукової періодики Ольги Ольшевської з проханням допомогти розібратися в сучасних вимогах підготовки наукових статей.

Семінар, який 19.09.18 р. провела Ольга Володимирівна в Одеському технічному коледжі, зібрав значну кількість зацікавлених осіб, які розуміють, що в сучасному вищому навчальному закладі викладачі зобов’язані займатися наукою і публікувати свої результати. І не просто публікувати, а правильно вибирати видання за фахом, які мають високий impact-фактор та індексовані в солідних наукометричних базах.

Інформація, яка була озвучена в процесі презентації, була з інтересом сприйнята аудиторією. Жваве обговорення і велика кількість питань до доповідача свідчило про те, що семінар не пройшов даром, тема досить актуальна (тим більше, що коледж готується до акредитації за спеціальністю «Комп’ютерна інженерія», а публікації — одна з ліцензійних вимог).

Викладачі розібралися, як організувати свій аккаунт в Google Академії, як правильно оформити список своїх наукових результатів в ньому, щоб вони були відзначені в базах цитування, як отримати свій ORCID — унікальний номер вченого, який дозволяє ідентифікувати саме його публікації, патенти, отримані гранти і інші результати наукової діяльності.

Такі семінари свідчать про зростаючий інтерес викладачів академії і коледжів, які в неї входять, до наукових досліджень і публікацій.